Een dagje mee op de Westfries

middelharnis

We verzamelen in de haven van Hellevoetsluis. Rond 9.30 uur wordt u ontvangen door onze schipper Richard en zijn dekhulp op het klassieke zeilschip “Westfries”. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een plaatselijke lekkernij wordt u de werking van het schip in al haar eenvoud uitgelegd.

Indien gewenst zal de bemanning u betrekken in het reilen en zeilen aan boord. Onze gasten zich thuis laten voelen op “Westfries” is het doel.. Het horecagedeelte is net als bij u thuis, zelfbediening. Alles waar u trek in hebt kunt u vinden in de keuken van “Westfries”, tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij vertrouwen er volledig op dat onze gasten alle genuttigde consumpties noteren op de barbon. Aan het einde van de dag kan deze afgerekend worden bij onze schipper.

Na gelang het weer en de windrichting varen we over de Zuid-Hollandse wateren.

fotos 278

Frisse lucht, prachtige vergezichten en de rust op het water maakt hongerig. De lunch wordt aan boord genuttigd. ‘Met het bord op schoot’ kunt u genieten van heerlijke verse broodjes met ruim beleg, een salade en uiteraard enkele plaatselijke zoete lekkernijen.

Na de lunch worden de zeilen weer gehesen om rond 17.00 uur in de haven van Hellevoetsluis aan te leggen. Natuurlijk bieden wij u aan het einde van de dag , indien gewenst, voldoende ruimte om met een drankje in de hand de dag met elkaar door te nemen en uw ervaringen in ons logboek achter laten. Om daarna nog heerlijk te dineren in 1 van de gezellige horeca gelegenheden van Hellevoetsluis.